שכונת כפיר תוכננה על ידי האדריכלים אורה ויעקב יער בשנות ה-70 בתכנון פורץ דרך של מבננים היקפיים סביב חצרות מגורים משותפות. כדי לעודד חיי קהילה. הבינוי המקורי תוכנן כבינוי צנוע, פשוט, אחיד וחזרתי בעל איכויות אדריכליות הניכרות גם כיום. תכנון המדיניות להתחדשות השכונה העלה אתגר שעיקרו התנגשות בין שימור והתחדשות, פיזי ואנושי. עם תחילת התכנון תהינו כיצד ניתן לחדש מרקמים בעלי ערך אדריכלי-היסטורי-ישראלי מקומי, אשר מתגוררת בהם אוכלוסיה ממעמד כלכלי נמוך כשמצבם הפיזי של המבנים מדורדר ומיושן? תהליך התכנון העלה אפשרויות תכנון רבות על המנעד בין שימור מלא מחד והתחדשות ומחיקת הזהות מאידך. כל חלופות הבינוי שנבחנו מחדשות את הבינוי תוך שמירה על ערכי התכנון המקוריים של השכונה: בינוי היקפי ודופן רחוב רציפה, חצרות משותפות המעודדות חיי קהילה, שלד ציבורי מוטה הולכי רגל המבוסס על שלושה צירי אורך ומערך שפ"פים הפזורים לאורכם ותמהיל דיור מגוון.
החזון שנבחר להתחדשות שכונת כפיר הוא: "שכונת כפיר כשכונת מגורים עירוניים איכותית ומגוונת, המכבדת את העבר וצופה אל העתיד". המסמך מאפשר את התחדשות המרקם הבנוי והמרחב הציבורי של שכונת כפיר, תוך שמירה על הערכים התכנוניים והחברתיים הייחודיים של השכונה. התכנון מציע פרשנות מחודשת למורשת הבנויה המקומית והתאמתה לערכים עירוניים עכשוויים. יציקת איכויות תכנוניות וחברתיות חדשות למרחב השכונתי שמות דגש על קישוריות, הליכתיות, עירוב שימושים וחוסן חברתי.
מסמך המדיניות מציע התחדשות של כלל השכונה (הריסה ובניה) ברוח עקרונות התכנון המקוריים (בינוי היקפי, חיבור לשלד שכונתי הליך ומקושר) תוך שמירה פיזית מלאה על מבנן הליבה הנבחר. מבנן הליבה יישמר פיזית במלואו וייעודו ישתנה ממגורים למבנה ציבורי מעורב שימושים. המבנן ישלב שימושים ציבוריים שונים ובהם מוקד קהילתי רובעי לרווחת התושבים ולשיפור דימוי השכונה וכן דיור עירוני מוזל שיאפשר לתושבי המקום להמשיך ולהתגורר בה לאחר ההתחדשות.
פרויקט זוכה פרס איגוד המתכננים בישראל 2021.